11.03.2013.

Učiti, učiti i samo učiti...

Svrstali me na poslu da se dalje školujem, da uzdižem znanje... I ja prihvatio. Učili me kao malog još, nekada davno, da što više znam više vrijedim. I dalje se slijedim tom doktrinom. Ah, da! Nije ni cijena tog školovanja za zanemariti. Hem ja ne plaćam ništa, hem meni poslije završene te gungule ostaje zvanje gdje god da odem poslije ove firme. Ako bih išao.

 Ali nikako da se naučim učiti. Mislim ja znam da me je priroda nadarila da brzo pamtim i lako shvatam. Ali nikad, baš nikad nisam znao da sjednem i da učim kao normalan svijet. Sve danas ću, sutra ću. I tako doguram i do pred ispit. A ja ništa gotovo neznam. Ustvari znam ja ali neznam kako bih volio da znam. I onda umjesto da sam fino učio svaki dan il' dva po pola sata ili sat sad sjedim i bubam do kasno u noć i to poslije posla.

Pa eto ako imate djecu koja idu u školu (a sigurno imate! Đuro) recite im da je lijepše učiti pomalo svaki dan nego puno svaki dan. Jer učiti se mora i čovjek uči dok je živ.

Eto sjetih se i pronađoh način da se izjadam. Ženi nesmijem ona me je tjerala da učim, a ja kao nije mi frka imam vremena i tako to.